Search This Blog

Saturday, 22 August 2020

THE DEVELOPMENT PRODUCT AND REBRANDING BY USING HERBAL FOR VALUE ADDED PRODUCTS OF COMMUNITY ENTERPRISE GROUPS BANTHI SUB DISTRICT MUANG LAMPUN LAMPHUN PROVINCE

 Source: https://so04.tci-thaijo.org/index.php/JSBA/article/view/244354

THE DEVELOPMENT PRODUCT AND REBRANDING BY USING HERBAL FOR VALUE ADDED PRODUCTS OF COMMUNITY ENTERPRISE GROUPS BANTHI SUB DISTRICT MUANG LAMPUN LAMPHUN PROVINCE

Main Article Content

Sutapat Kongkird
Jirapat Kittiwarakul

Abstract

          This main purpose of this research was 1) to analyze the situation of the processed herbal products 2) to study the needs of the customers 3) to develop the processed herbal products 4) to rebranding herbal products. There was research methodology Participation Action Research and Mix Method. Qualitative research used to in-depth interviews with 3 community enterprise entrepreneurs to develop herbal products, rebranding herbal products, and Focus Group to confirm the processed herbal products. The quantitative research, the questionnaires were used to collect data to inquire about consumers' satisfaction with 3 herbal products and collect data to Sales of products before-after development, paired t-test is used to compare two population. The results indicate perceived situation of the community enterprise, the market target group and the strengths, weaknesses, opportunities, and threats of community enterprise. Perceived consumer needs for products, prices, place, and promotion. The development of processed herbal products by creating differences and consumer needs, Rebranding by changing the brand name, Logo design, Packaging design, Marketing communications. The Product testing results of Consumers were satisfied at a high level involves the products development and rebranding, a significance level of 0.01. The Community Enterprise of Herbal Products in Ban Thi District, Lamphun Province increase sales than ever before, a significance level of 0.05

Downloads

Article Details

How to Cite
Kongkird, S., & Kittiwarakul, J. (2020). THE DEVELOPMENT PRODUCT AND REBRANDING BY USING HERBAL FOR VALUE ADDED PRODUCTS OF COMMUNITY ENTERPRISE GROUPS BANTHI SUB DISTRICT MUANG LAMPUN LAMPHUN PROVINCE. Journal of Social Science and Buddhistic Anthropology, 5(8), 67-88. Retrieved from https://so04.tci-thaijo.org/index.php/JSBA/article/view/244354
Section
Research Articles

References

กรมพัฒนาการแพทย์แผนไทยและการแพทย์ทางเลือก. (2560). แผนแม่บทแห่งชาติ ว่าด้วยการพัฒนาสมุนไพร ฉบับที่ 1 พ.ศ. 2560 – 2564. (พิมพ์ครั้งที่ 1). กรุงเทพมหานคร: โรงพิมพ์ บจก. ทีเอส อินเตอร์พริ้นท์.

กฤษณะ ดาราเรือง. (2560). การพัฒนาผลิตภัณฑ์และกลยุทธ์ทางการตลาดวิสาหกิจชุมชนบ้านเขาแหลม จังหวัดนครสวรรค์. วารสารสุทธิปริทัศน์, 31(100), 130 - 143.

ชไมพร รัตนเจริญชัย และคณะ. (2562). การยกระดับผลิตภัณฑ์พืชสมุนไพรพูลคาวสู่สินค้า OTOP. วารสารวิชาการรับใช้สังคมมทร.ล้านนา, 3(1), 19 - 29.

ทิวากร อภิวงศ์วาน. (29 สิงหาคม 2562). การพัฒนาผลิตภัณฑ์ และการปรับภาพลักษณ์ โดยการใช้สมุนไพรในการเพิ่มมูลค่า ของกลุ่มวิสาหกิจชุมชน ตำบลบ้านธิ อำเภอบ้านธิ จังหวัดลำพูน. (สุตาภัทร คงเกิด, ผู้สัมภาษณ์)

ธงพล พรหมสาขา ณ สกลนคร และ อุทิศ สังขรัตน์. (2557). นวทางการพัฒนาการดำเนินงานของวิสาหกิจชุมชนในเขตลุ่มทะเลสาบสงขลา. วารสารวิชาการคณะมนุษยศาสตร์และสังคมศาสตร์ มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์ วิทยาเขตปัตตานี, 10(1), 97 - 122.

บุญฑวรรณ วิงวอน และคณะ. (2557). แนวทางการยกระดับภูมิปัญญาท้องถิ่นด้วยนวัตกรรมผลิตภัณฑ์เชิงสร้างสรรค์ เพื่อเพิ่มมูลค่ากิจการวิสาหกิจขนาดย่อม อ.ห้างฉัตร จ.ลำปาง. วารสารวิทยาการจัดการ มหาวิทยาลัยราชภัฎเชียงราย, 9(1), 102 -119.

ปนัดดา โพธินาม. (2560). การศึกษาและพัฒนาการบริหารจัดการกลุ่มวิสาหกิจชุมชน จังหวัดกาฬสินธุ์. วารสารวิถีสังคมมนุษย์, 5(1), 191 - 20.

พิศาล ดวงดึง. (29 สิงหาคม 2562). การพัฒนาผลิตภัณฑ์ และการปรับภาพลักษณ์ โดยการใช้สมุนไพรในการเพิ่มมูลค่า ของกลุ่มวิสาหกิจชุมชน ตำบลบ้านธิ อำเภอบ้านธิ จังหวัดลำพูน. (สุตาภัทร คงเกิด, ผู้สัมภาษณ์)

สำนักงานนโยบายและยุทธศาสตร์การค้า กระทรวงพาณิชย์. (2560). เส้นทางเกษตรไทยก้าวต่อไปสู่เกษตรมูลค่าเพิ่ม. TPSO Journal, 7(66), 1 - 12.

สุจินดา เจียมศรีพงษ์ และปิยวัน เพชรหมี. (2560). การสร้างมูลค่าเพิ่มของผลิตภัณฑ์จากภูมิปัญญาท้องถิ่นไทย: กรณีศึกษาผ้าทอลายโบราณ. Journal of Community Development Research, 10(4), 62 - 85.

สุดถนอม ตันเจริญ. (2560). แนวทางการพัฒนาคุณภาพสินค้า OTOP ของวิสาหกิจชุมชน อำเภอเมือง จังหวัดสมุทรสงคราม. วารสารมหาวิทยาลัยราชภัฎลำปาง, 7(2), 155 - 166.

สุมาลี สันติพลวุฒิ และคณะ. (2559). โครงการยกระดับผู้ประกอบการ OTOP ที่มีศักยภาพก้าวไปสู่ SMEs กิจกรรมดำเนินการตามแผนการพัฒนาวิสาหกิจชุมชน: กรณีวิสาหกิจชุมชนเครื่องประดับแฟชั่น จ.นนทบุรี. วารสารวิชาการศิลปศาสตร์ประยุกต์, 9(2), 2 - 14.

Anil Kumar Singh et al. (2012). Rebranding & Organization Performance Some Issues of Relevance. American Journal of Sociological Research, 2(5), 90 - 97.

Barbara Mróz - Gorgon. (2016). BRANDING AND REBRANDING - GROCERY MARKET PERSPECTIVE. Oeconomia Journal, 15(4), 117 - 126.

Carlos Vila & Juan Carlos Albiñana. (2016). An approach to conceptual and embodiment design within a new product development lifecycle framework. International Journal of Production Research, 54(10), 2856 - 2874.

Kartik Kalaignanam et al. (2017). The Differential Impact of New Product Development “Make/Buy” Choices on Immediate and Future Product Quality: Insights from the Automobile Industry. Journal of Marketing, 81(1), 1 - 23.

Monica Gomoescu. (2016). The rebranding of Electrica Soluziona SA - a case study. Series V Economic Sciences, 9(58), 9 - 22.

Nader Ale Ebrahim et al. (2009). Modified stage-gate: A conceptual model of virtual product development process. African Journal of Marketing Management, 1(9), 211 - 219.

Ovidiu Ioan Moisescu. (n.d.). Aspects regarding rebranding strategies - A conceptual and practical approach. In The Proceedings of the International Conference Economy an Transformation Management.

Woojung Chang & Steven A. Taylor. (2016). The Effectiveness of Customer Participation in New Product Development: A Meta-Analysis. Journal of Marketing, 80(1), 47 - 64.

No comments:

Post a Comment